“Sayang. Muka you dah start nampak kedut la.. You tak jaga ke? You tengok kawan baik you, umur lagi tua dari you tapi dia nampak macam adik I je..”

Masa tu ibarat macam kena tembak tepat kat jantung kan? Guruh berdentum, kilat sambar menyambar,angin pun dah jadi ribut taufan. Haihhhh 😔

Yelah, encik suami cakap macam tu. Boleh pulak dia bandingkan uols dengan KAWAN BAIK uols sendiri?! Ewahh ewahhhh 😌

Nak marah kat siapa sekarang? Kat husband ke, kat kawan baik uols? 🤭

Okay let’s find out salah siapa😂

 

No.1 : KURANG MINUM AIR PUTIH

Uols kena minum banyak air putih at least 8 gelas sehari untuk dapat skin yang glowing , muda dan sihat.

No.2 : KERAP CUCI MUKA

Kalau ye pun stress tengok muka ada jerawat. Janganlah kerap sangat cuci muka. Jangan duk cuci lebih dari 3 kali. 

Kesannya nanti, kulit uols akan mengelupas and sekali gus mengundang skin yang berminyak. Masa tu bertambahlah jerawat uols. Nampaklah lagi tua 🤭

No.3 : TAK BERSIHKAN MAKE UP SEBELUM TIDUR

Memanglah orang puji bila pakai make-up, nampak cantik tapi kalau tidur pun nak pakai make-up? 🤦🏽‍♀ Nanti kulit uols akan jadi kusam dan kering, so akan bagi muka uols nampak tua dari usia. 

 

No.4 : BERAT BADAN TERLEBIH

Berat badan berlebihan membuatkan leher uols nampak menggeleber macam ayam Belanda. So secara tak sengaja uols akan nampak tua

No.4 : ASYIK MARAH

Haaa sikap yang satu ni menyebabkan seri dekat muka uols hilang sebab faktor rohani. Jadi, elakkan dan hidup secara positif dan tenang. 

Salah siapa ek sekarang? 😆 Salah kawan baik uols sebab dia pandai jaga muka atau salah uols yang abaikan diri uols sendiri?

Sebab tu, apa-apa kita kena look for ourselves dulu. Kalau uols marah sebab husband puji bestfriend, uols kena marah diri sendiri dulu sebab uols yang tak jaga diri untuk dia.
Selalu sangat isu macam ni jadi sebab tu kami fikir siapa yang nak tolong wanita kalau bukan wanita sendiri kan?

“You memang cantik atau wife I yang dah takde seri?”